Docy

Összegzés

Estimated reading: 4 minutes 0 views

Hívjuk be a random, Python bővítményt
Megadjuk az „N” értékét (ez lesz a lista hossza)
Töltsük fel az „A” nevű listát (ez a kódrészlet egy N hosszúságú listát hoz létre, amelynek elemei 1 és 100 között véletlenszerűen generált egész számok, és a range() függvény segítségével hozza létre a listát.)
Ki írjuk az „A” nevű listát, zárójelek és egyébb jelek nélkül

				
					import random

N = 20
A = [random.randint(1, 100) for _ in range(0,N)]
print(*A)
				
			

„N” hosszúságú „A” lista elemeinek összegét számolja ki egy while ciklus és egy számláló változó (i) segítségével. A ciklus minden iterációjában hozzáadja a következő A lista elemét az összeghez (szum), majd növeli a számláló változót (i). Végül kiírja az összeget egy f-string segítségével a print() függvénnyel.

				
					i = 0
szum = 0
while i < N:
    szum += A[i]
    i += 1
print(f'A sorozat elemeinek összege {szum}')
				
			

„N” hosszúságú „A” lista elemeinek összegét számolja ki egy for ciklus segítségével. A ciklus minden iterációjában hozzáadja a következő A lista elemét az összeghez (szum), amelyet egy range() függvény segítségével állít be a 0 és N-1 közötti egész számok sorozataként. Végül kiírja az összeget egy f-string segítségével a print() függvénnyel.

				
					szum = 0
for i in range(0,N):
    szum += A[i]
print(f'\n2, A sorozat elemeinek összege {szum}')
				
			

„N” hosszúságú „A” lista elemeinek összegét számolja ki egy for ciklus segítségével. A ciklus minden iterációjában az aktuális lista elemet (e) adja hozzá az összeghez (szum). Végül kiírja az összeget egy f-string segítségével a print() függvénnyel.

				
					szum = 0
for e in A:
    szum += e
print(f'\ A sorozat elemeinek összege {szum}')
				
			

„N” hosszúságú „A” lista elemeinek összegét számolja ki a beépített sum() függvénnyel, amely összeadja a lista elemeit és visszatér az összeggel. Végül kiírja az összeget egy f-string segítségével a print() függvénnyel.

				
					print(f'\n5, A sorozat elemeinek összege {sum(A)}')

				
			

Leave a Comment

Megosztom ezt a leírást
Tartalom